Cedric Pescia

Cédric Pescia on työskennellyt pianonsoiton professorina Haute Ecole de Musique de Genèvessä vuodesta 2012. Pescia, jolla on Ranskan ja Sveitsin kaksoiskansalaisuus, syntyi Lausannessa.

Konserttikiertueet ovat kuljettaneet Pesciaa ympäri Eurooppaa, Aasiaa, ja Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa. Hän on esiintynyt tunnetuimmissa konserttisaleissa ympäri maailmaa. Pescia on esiintynyt seuraavien orkesterien kanssa: Orchestre de la Suisse Romande, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, Utah Symphony, Festival Strings of Luzern, Orchestra della Svizzera Italiana, Camerata Bern, Basler Kammerorchester, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken, Göttinger Symphonie Orchester ja Orchestre National de Lille.

Solistina toimimisen lisäksi Pescian rakkaus kamarimusiikkiin johtaa säännöllisesti esiintymisiin muiden huippumuusikoiden kanssa. Cédric Pescia on useiden vuosien ajan tehnyt tiivistä yhteistyötä viulisti Nurit Starkin kanssa.

Pescia on Lausannen Ensemble enScène -kamarimusiikkisarjan perustajajäsen ja taiteellinen johtaja. Hän pitää lisäksi mestarikursseja Yhdysvalloissa ja Euroopassa, kuten ”Incontri col Maestro” -tunteja Accademia Pianistica Internazionalessa Imolassa, Italiassa. Pescia voitti ensimmäisen palkinnon vuoden 2002 Gina Bachauer International Artists -pianokilpailussa Salt Lake Cityssä.

Pescia opiskeli Christian Favren johdolla Lausannen Conservatoire de Musiquessa ja sen jälkeen Dominique Merlet’n johdolla Geneven konservatoriossa. Hän viimeisteli opintonsa Klaus Hellwigin johdolla Berliinin taideyliopistossa (UdK). Lisäksi hän on opiskellut Pierre-Laurent Aimardin, Daniel Barenboimin, Henri Bardan, Dietrich Fischer-Dieskaun, Ivan Klánskýn, Christian Zachariaksen, Ilan Gronichin sekä Alban Berg Quartetin johdolla. Vuodesta 2003 vuoteen 2006 hän oli kutsuttuna Kansainvälisessä Pianoakatemia Lake Comossa Italiassa, jossa hän työskenteli Dmitri Bashkirovin, Leon Fleisherin, William Grant Naborén, Menahem Presslerin, Andreas Staierin ja Fou Ts´ongin kanssa.

Pescia on levyttänyt J. S. Bachin, F. Couperinin, Beethovenin, Schubertin, Schumannin, Debussyn, Busonin, Enescun, Messiaenin, Cagen, Suslinin ja Gubaidulinan teoksia.

Tuomaristo
Scroll to Top