Kyoko Hashimoto

Kyoko Hashimoto syntyi Tokiossa ja aloitti pianonsoiton opiskelun 3-vuotiaana. Valmistuttuaan Toho-Gakuen School of Musicista Tokiosta hän opiskeli International Menuhin Music Academyssa, Indiana Universityssä ja Juilliard Schoolissa.

Hashimoto on pianonsoiton professori ja koordinaattori McGill-yliopistossa Kanadan Montrealissa. Vuodesta 2004 alkaen hän on toiminut IMWAF:n taiteellisena johtajana Tšekin tasavallassa, Portugalissa ja Saksassa. Hän työskenteli 12 vuoden ajan Utrechtin konservatorion piano- ja kamarimusiikin tiedekunnassa Alankomaissa. Hänet on kutsuttu useaan otteeseen vierailevaksi professoriksi Euroopan Mozart-akatemiaan Puolassa ja Tšekissä sekä International Chamber Music Academyyn Tšekissä.

Hashimoto on esiintynyt säännöllisesti monissa suurissa kaupungeissa ja konserttitaloissa ympäri maailmaa, tähän mennessä yli 35 maassa. Soolokonserttien lisäksi hän on esittänyt lukuisia duo- ja kamarimusiikkikonsertteja monien ansioituneiden artistien kanssa, joihin lukeutuvat Ruggiero Ricci (viulu), Thomas Zehetmair (viulu), Sándor Végh (viulu), Antonio Meneses (sello) ja Steven Isserlis (sello). Hashimoto on esittänyt yli 1000 teosta esibarokin ajoilta äskettäin kirjoitettuihin teoksiin.

Kyoko Hashimoto on kutsuttu kansainvälisen tuomariston jäseneksi moniin kilpailuihin, kuten Gina Bachauer International Piano Artists Competition (Yhdysvallat), CMC Stepping Stone Competition (Kanada), Montreal International Piano Competition (Kanada), Piana del Cavaliere International Piano Competition (tuomariston puheenjohtaja, Italia), YAMAHA Benelux -kilpailu (Alankomaat) ja kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu (Suomi).

Hashimoto on saanut lukuisia palkintoja, kuten 1. palkinnon ja yleisöpalkinnon Concours International de Musique Françaisessa, pääpalkinnon Concours Musical de Francessa ja erikoispalkintoja Budapestin kansainvälisessä musiikkikilpailussa ja Spohr International -kilpailussa. Hän on äänittänyt useita kertoja televisioon ja radioon ympäri maailmaa, esimerkiksi 20 Beethovenin teoksen sarjan Alankomaiden radiolle. Hän on myös tehnyt yli kaksikymmentä CD-nauhoitusta ja pitää mestarikursseja ympäri maailmaa.

Tuomaristo
Scroll to Top