HieYon Choi

Eteläkorealainen HieYon Choi ilmestyi ensimmäisen kerran kansainväliselle pianomusiikkinäyttämölle voitettuaan palkintoja arvostetuissa kilpailuissa, joihin lukeutuvat Kapell, Epinal, Busoni ja Viotti. HieYon Choi on siitä lähtien esiintynyt arvostettujen eurooppalaisten, yhdysvaltalaisten ja korealaisten orkestereiden kanssa, kuten das Rundfunkorchester Berlin, National Symphony Orchestra (Washington DC), Royal Northern Sinfonia, Soulin filharmoninen orkesteri ja Korean Broadcast Symphony Orchestra. Hän esiintyy myös solistina festivaaleilla ja konserttikiertueilla.

HieYonin esiintyjäuran virstanpylväs oli Beethovenin 32 pianosonaattien sarja Kumho Art Hallissa Soulissa. Tästä hän sai Korean kulttuurisäätiön vuoden 2005 taidepalkinnon. Kymmenen vuotta myöhemmin hän sai valmiiksi toisen Beethoven-sarjansa, joka sisälsi kaikki pianotriot, viulusonaatit ja teokset sellolle ja pianolle. Vuonna 2018 valmistui hänen toinen sarjansa Beethovenin pianosonaattien kokonaisuudesta ja sitä esitettiin lukuisissa paikoissa Koreassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Hänen muita julkaisujaan ovat Brahmsia ja ranskalaista musiikkia tutkivat sarjat. Hän on tehnyt yhteistyötä tunnettujen muusikoiden kanssa, joista mainittakoon Truls Mørk, Tsuyoshi Tsutsumi, Peter Stumpf, Romain Guyot, Stephan Dohr, Ulf Wallin, Mikyung Lee ja Soovin Kim.

HieYon oli Tong-Yeongin kansainvälisen musiikkifestivaalin ensimmäinen vieraileva taiteilija. Lisäksi HieYon on yksi Soulin kansallisen yliopiston Academy2021-nykymusiikkisarjan perustajista. Hänen äänilevytuotantoonsa kuuluvat Beethovenin sonaatit, Debussyn etydit, Chopinin etydit ja Lisztin Paganini-etydit.

HieYon on valmistunut Hochschule der Künste Berlinistä (prof. Klaus Hellwig, prof. Hans Leygraf) ja Indianan yliopistosta (prof. György Sebök). Hän liittyi Soulin kansallisen yliopiston pianomusiikin tiedekuntaan vuonna 1999. Siitä lähtien hän on opettanut lukuisia mestarikursseja ja kansainvälisiä kursseja, ja toiminut tuomariston jäsenenä kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Epinal, Orléans, Pozzoli ja Maj Lind.

Tuomaristo
Scroll to Top