Joanna MacGregor

Joanna MacGregor CBE on yksi maailman innovatiivisimmista esiintyvistä muusikoista konserttipianistina, kuraattorina ja kapellimestarina. MacGregor on Royal Academy of Music -korkeakoulun pianomusiikin johtaja ja järjestää vuosittain kaksi pianofestivaalia nuorille muusikoille. Hän on toiminut Dartington International Summer Schoolin, Bathin International Music -festivaalin ja Royal Opera Housen Deloitte Ignite -festivaalin taiteellisena johtajana. MacGregor on nimitetty Brighton Philharmonicin ylikapellimestariksi ja musiikilliseksi johtajaksi orkesterin lähestyessä 100-vuotisjuhlaansa.

MacGregor on julkaissut yli neljäkymmentä sooloäänitettä Chopinista ja Piazzollasta Bachiin, Schnittkeen ja John Cageen, joista monet oman ja palkitun Sound Circus -levy-yhtiönsä kautta. Hän tekee yhteistyötä jazzin, elokuvan, kuvataiteen, nykytanssin ja elektroniikan saralla. Soolotaiteilijana hän on esiintynyt yli 80 maassa ja useiden arvostettujen kapellimestarien kanssa. MacGregor on kantaesittänyt monia merkittäviä sävellyksiä ja hän esiintyy säännöllisesti merkittävissä konserttisaleissa ympäri maailmaa.

MacGregor on mukana lukuisissa televisiotuotannoissa ja hän on esiintynyt useaan otteeseen BBC Proms -festivaalilla. Hän debytoi kapellimestarina vuonna 2002 ja on tehnyt läheistä taiteellisesta yhteistyötä Britten Sinfonian kanssa yli 15 vuoden ajan. Hänen lukuisia taiteellisia yhteistyökumppaneitaan ovat esimerkiksi Carolyn Sampson, Adrian Brendel, Kathryn Tickell, Brian Eno ja kirjailija Marina Warner.

MacGregor nähtiin myös BBC:n hiljattain valmistuneessa Civilisations-sarjassa. MacGregorille myönnettiin CBE-arvonimi hänen musiikillisista ansioistaan kuningattaren syntymäpäiviä juhlistavassa Queen’s Birthday Honours -tapahtumassa vuonna 2019. Hän on ollut Oxfordin Oriel Collegen vieraileva muusikko ja vuonna 2016 hänelle myönnettiin kunniatohtorin arvo Cambridgen yliopistosta. MacGregorin musiikkikirjasarjaa PianoWorld on kehuttu ”uuden vuosituhannen sarjaksi”. MacGregor on tällä hetkellä Paul Hamlyn Music Awardsin palkintolautakunnan puheenjohtaja, ja hän toimi myös vuoden 2019 Booker-palkinnon tuomaristossa.

Tuomaristo
Scroll to Top