RENA SHERESHEVSKAJA

Rena Shereshevskaya on valmistunut Moskovan Tšaikovskin valtionkonservatoriosta. Hän on suorittanut jatkotutkinnon samassa konservatoriossa.

Shereshevskayalle on myönnetty Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres -arvonimi (Ranska). Hän opetti 12 vuotta Moskovan Tšaikovskin konservatorion lahjakkaiden lasten erityismusiikkikoulussa ennen kuin siirtyi Ippolitov-lvanov -musiikkiinstituuttiin pianonsoiton professoriksi ja piano-osaston johtajaksi. Hän on myös kansainvälisen musiikkikasvatuksen Ippolitov-Ivanov -palkinnon saaja ja Moskovan Ippolitov-lvanovin musiikki- ja pedagogisen instituutin kunniaprofessori.

Vuonna 1993 Shereshevskaya kutsuttiin Ranskaan pianonsoiton vierailevaksi professoriksi ja hän on työskennellyt maassa siitä lähtien. Tällä hetkellä hän toimii pianonsoiton professorina Pariisin Alfred Cortot Superior Music Schoolissa ja Rueil-Malmaisonin konservatoriossa. Hän pitää mestarikursseja ympäri maailmaa, muun muassa Ranskassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Italiassa, Sveitsissä, Venäjällä, Monacossa ja Kiinassa, ja hänet kutsutaan usein kansainvälisten pianokilpailujen tuomariston jäseneksi.

Monet hänen oppilaistaan ovat saavuttaneet merkittävien kansainvälisten kilpailujen palkintoja, kuten Rémi Geniet (2. palkinto Queen Elisabeth -kilpailussa Brysselissä, 2013), Lucas Debargue (4. palkinto ja musiikkikriitikkojen liiton erikoispalkinto 15. Tšaikovski-kilpailussa, Moskova, 2015), Alexandre Kantorow (1. palkinto ja Grand Prix 16. Tšaikovski-kilpailussa, Moskova, 2019) ja monet muut.

Pedagogisen toimintansa ohella Shereshevskaya soittaa kamarimusiikkia kansainvälisesti tunnettujen muusikoiden kanssa ja esiintyy myös duona tyttärensä, mezzosopraano Victoria Shereshevskayan kanssa. Lisäksi hän on Artistic Dynasties and Families -festivaalin luoja ja taiteellinen johtaja.

Tuomaristo
Scroll to Top