Björn Lehmann

Björn Lehmannin musiikillinen toiminta vaihtelee sooloesityksistä kamarimusiikkiin ja liediin, ja hän on aktiivinen myös nykymusiikin saralla. Hän osallistuu usein maailman kantaesityksiin. Vuodesta 2011 lähtien hän on työskennellyt pianonsoiton professorina Berliinin taideyliopistossa (UdK Berlin).

Opiskeltuaan Peter-Jürgen Hoferin ja Ralf Nattkemperin johdolla Hampurissa ja Fausto Zadran johdolla Lausannessa Lehmann jatkoi opintojaan Berliinin taideyliopistossa opettajanaan Klaus Hellwig. Hän sai merkittäviä taiteellisia virikkeitä myös Zoltán Kocsisilta, Leonard Hokansonilta, Robert Leviniltä, Ferenc Radosilta, Amadeus Quartetin jäseniltä, Hartmut Hölliltä ja Irwin Gagelta sekä Wolfram Riegerin ja Axel Baunin Lied-tunneilta. Lehmannin konserttitoiminta on johtanut hänet useiden Euroopan maiden, Latinalaisen Amerikan, Japanin, Etelä-Korean ja Kiinan halki. Hän on esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaaleilla, muun muassa Tokion kevätfestivaaleilla, Rheingaun musiikkifestivaaleilla, Münchenin biennaalilla, Musikfestwoche Meiringenissä, Concentus Moraviaessa, Flaneries Musicales de Reimsissä ja ”En blanco y negro” -pianofestivaaleilla Meksikossa.

Lehmann on julkaissut soolo- ja kamarimusiikkiäänityksiä useille levy-yhtiöille sekä tuotanto- ja tv-yhtiöille. Vuodesta 2009 lähtien hän on osallistunut laajasti Pianoduo Takahashi | Lehmann -duon konserttitoimintaan yhdessä Norie Takahashin kanssa. Tähän mennessä duo on julkaissut neljä CD:tä, jotka ovat saaneet paljon kiitosta kansainvälisissä musiikkilehdissä, esimerkkinä mainittakoon valinta saksalaisen Fono Forum -lehden ja japanilaisen Record Geijutsu -lehden kuukauden CD:ksi. Duon viimeisimmällä CD-levyllä on Bachin Brandenburgilaiset konsertot Regerin sovittamana. Lehmannin kiinnostus nykymusiikkiin on tarjonnut hänelle usein mahdollisuuden työskennellä yhdessä säveltäjien kanssa. Hän on työskennellyt intensiivisesti muun muassa Friedrich Goldmannin, Arnulf Herrmannin ja Mathias Spahlingerin kanssa. Hän pitää usein mestarikursseja Saksassa, Ranskassa, Sveitsissä, Itävallassa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa, sekä osallistuu kansainvälisten pianokilpailujen tuomaristoihin.

Tuomaristo
Scroll to Top