MARGIT RAHKONEN

Margit Rahkonen on suomalainen pianisti, joka on esiintynyt orkestereiden solistina ja kamarimuusikkona sekä soittanut resitaaleja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Debyyttikonserttinsa hän soitti jo 12-vuotiaana. Kotimaan opintojaan hän täydensi Wienissä, Leningradissa ja Juilliard Schoolissa New Yorkissa. Sibelius-Akatemiassa vuonna 1994 suoritetun Musiikin taiteellisen tohtorintutkinnon keskiössä olivat Franz Lisztin pianoteokset. Romantiikan ajan pianomusiikki onkin hänelle esiintyjänä läheisintä, mutta myös oman aikamme musiikki kiinnostaa häntä. Rahkonen on tehnyt lukuisia äänitteitä Yleisradiolle ja levyttänyt muun muassa Claude Debussyn pianoetydit.

Vuosien kuluessa Rahkonen on vieraillut opettamassa Kölnissä ja Wienissä ja pitänyt luentokonsertteja ja mestarikursseja eri kaupungeissa, muun muassa Seoulissa Korean tasavallassa. Pianonsoiton ja tohtorikoulutuksen opetusuransa ohella Sibelius-Akatemiassa Margit Rahkonen on paneutunut suomalaisen esittävän säveltaiteen historiaan, jota tutkii edelleen. Hän on julkaissut monografian Lisztin suomalaisesta oppilaasta ja artikkeleita muun muassa Lisztin opetustyön jatkumosta ja h-molli-sonaatin varhaisista esityksistä Suomessa.

Vuonna 1964 Rahkonen voitti toisen palkinnon Maj Lind -pianokilpailussa ja on vuosien varrella toiminut useiden pianokilpailujen tuomaristossa.

Tuomaristo
Scroll to Top