Sibelius-Akatemia

Kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun järjestäjä, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on kouluttanut tuhansia taiteilijoita ja musiikin asiantuntijoita jo vuodesta 1882. Toimintamme kulmakiviä ovat opetus, tutkimus ja taiteellinen toiminta. Yhtenä Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista olemme noin 1 400 opiskelijan ja 500 opettajan kansainvälinen yhteisö, jota yhdistää tinkimätön tekemisen palo ja rakkaus musiikkiin.

Opiskelun ytimessä on kasvaa oman luovan identiteettinsä tuntevaksi taiteen ammattilaiseksi. Opiskelijoidemme arki näkyy ja kuuluu päivittäin Musiikkitalon ja R-talon saleissa Helsingin kulttuurielämän sydämessä – vuosittain noin 600 konsertissa. Olemme vuosittain sijoittuneet maailman parhaiden esittävien taiteiden korkeakoulujen joukkoon (QS World University Rankings by Subject).

Pianomusiikin opiskelu Sibelius-Akatemiassa

Sibelius-Akatemiassa voi opiskella pianomusiikin ammattilaiseksi arvostettujen kotimaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden ja pedagogien johdolla. Opintojen ytimessä ovat solistiset valmiudet, kamarimusiikki ja lied. Opiskelija paneutuu alan keskeisen ohjelmiston edellyttämään soittotekniikkaan ja tyylien hallintaan sekä kehittää valmiuksiaan itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn. Opinnot valmistavat työelämän tehtäviin niin solistina, kamarimuusikkona kuin pedagogina.

Taideyliopisto = Kuvataideakatemia + Sibelius-Akatemia + Teatterikorkeakoulu

Tutustu rikkaaseen tapahtumatarjontaamme osoitteessa www.uniarts.fi/tapahtumakalenteri/

Sibelius-Akatemia. Kuva Uupi Tirronen
Kuva Uupi Tirronen
Scroll to Top