Sibelius-Akatemia

Kilpailun järjestäjä Taideyliopiston Sibelius-Akatemia antaa musiikin alan ylintä opetusta Suomessa ja on suomalaisen musiikkikulttuurin kivijalka. Sen kulmakivinä toimivat opetus, tutkimus ja taiteellinen toiminta. Sibelius-Akatemia on arvioitu useana vuonna peräkkäin maailman parhaiden esittävien taiteiden koulutusta tarjoavien yliopistojen joukkoon.

Sibelius-Akatemia on kouluttanut tuhansia taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita vuodesta 1882. Kaiken toiminnan liikkeellepaneva voima on tinkimätön rakkaus musiikkiin.  Opiskelun ytimessä on kasvaa oman luovan identiteettinsä tuntevaksi musiikin ammattilaiseksi dynaamisessa, monimuotoisessa ja kansainvälisessä yhteisössä. Sibelius-Akatemia kouluttaa sekä maailmanluokan artisteja että monipuolisia ammattilaisia, jotka luovat musiikkialan tulevaisuutta ja vaikuttavat koko yhteiskuntaan.

Akatemian taiteellisen työn tulokset näkyvät ja kuuluvat päivittäin Musiikkitalon saleissa – vuosittain noin 600 konsertissa kaikissa musiikin tyylilajeissa klassisesta ja oopperasta elektroniseen musiikkiin, kansanmusiikkiin ja jazziin.

Sibelius-Akatemian tukisäätiö
rahoittaa kilpailun Maj Lindin rahastosta.

Sibelius-Akatemia. Kuva Uupi Tirronen
Kuva Uupi Tirronen
Vieritä ylös