INFO

Viides kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu järjestetään Helsingissä 14.–27.10.2022. Kilpailuun valitut pianistit soittavat monipuolisesti tunnettuja klassisia sävellyksiä Beethovenista Sibeliukseen ja Rahmaninovista Chopiniin, mutta myös uudempaa musiikkia. Jännittävä kilpailu etenee alku- ja välierien kautta kamarimusiikki- ja orkesterifinaaleihin. Kamarimusiikkifinaaleissa pianistit soittavat yhdessä Meta4:n tai Kamus-kvartetin kanssa. Kilpailu huipentuu Musiikkitalolla käytäviin orkesterifinaaleihin, joissa pianistit kilvoittelevat voitosta soittamalla yhdessä Radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Historia

Kansainvälisesti arvostettu kilpailu on syntynyt innokkaan musiikinharrastajan Maj Lindin o.s. Kopjeffin (1876–1942) testamenttivaroilla perustetun rahaston turvin. Kilpailun järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja sen rahoittaa Sibelius-Akatemian tukisäätiö Maj Lindin rahastosta. Vuonna 1945 perustettu kansallinen kilpailu laajennettiin kansainväliseksi vuonna 2002. Kilpailu järjestetään viiden vuoden välein.

Tapahtumapaikat

Alku- ja välierät sekä kamarimusiikkifinaali käydään Sibelius-Akatemian konserttisalissa (R-talo) Pohjoinen Rautatiekatu 9 ja orkesterifinaalit  Musiikkitalossa Mannerheimintie 13.

Tule jännittämään paikan päälle ja anna musiikin koskettaa!

4th Maj Lind Competition. Photo Heikki Tuuli
Neljäs kansainvälinen Maj Lind pianokilpailu vuonna 2017. Kuva Heikki Tuuli.
Scroll to Top