TIEDONANTO VENÄLÄISTEN JA VALKOVENÄLÄISTEN OSALLISTUMISOIKEUDESTA KANSAINVÄLISEEN MAJ LIND -PIANOKILPAILUUN 2022

Kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun kilpailutoimikunta tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet Ukrainaan ja on pahoillaan tilanteen aiheuttamasta inhimillisestä hädästä. 

Järjestelyyn liittyvissä kysymyksissä kilpailu tukeutuu Kansainvälisten musiikkikilpailujen maailmanliiton (World Federation of International Music Competitions) periaatteisiin. WFIMC:n tuoreen linjauksen mukaan venäläisiä ja valkovenäläisiä pianisteja ei tule poissulkea kilpailusta heidän kansallisuutensa perusteella. Kansainvälisen Maj Lind –pianokilpailun kilpailutoimikunta on päättänyt, että venäläiset ja valkovenäläiset pianistit voivat hakea ja osallistua kilpailuun. Lisäksi kilpailutoimikunta on päättänyt vapauttaa ukrainalaiset kilpailijakandidaatit kilpailun 80 euron ilmoittautumismaksusta.  

Kilpailutoimikunnan puheenjohtajana toimii Erkki Liikanen. Muut kilpailutoimikunnan jäsenet ovat Marit af Björkesten, Tuija Hakkila-Helasvuo, Miisa Järvi, Olli-Pekka Martikainen, Miikka Maunula, Niklas Pokki, Nasima Razmyar ja pääsihteeri Terhi Luukkonen. 
 
Viides kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu järjestetään 14.–27.10.2022 Helsingissä. Pianistien ilmoittautuminen alkaa 1.4.2022. Kilpailua isännöi Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. 
 
Lisätiedot: Terhi Luukkonen, kilpailun pääsihteeri, terhi.luukkonen@uniarts.fi 

Muita uutisia
Scroll to Top