TIEDONANTO VENÄLÄISTEN JA VALKOVENÄLÄISTEN OSALLISTUMISOIKEUDESTA KANSAINVÄLISEEN MAJ LIND -PIANOKILPAILUUN 2022

Kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun kilpailutoimikunta tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet Ukrainaan ja on pahoillaan tilanteen aiheuttamasta inhimillisestä hädästä. 

Järjestelyyn liittyvissä kysymyksissä kilpailu tukeutuu Kansainvälisten musiikkikilpailujen maailmanliiton (World Federation of International Music Competitions) periaatteisiin. WFIMC:n tuoreen linjauksen mukaan venäläisiä ja valkovenäläisiä pianisteja ei tule poissulkea kilpailusta heidän kansallisuutensa perusteella. Kansainvälisen Maj Lind –pianokilpailun kilpailutoimikunta on päättänyt, että venäläiset ja valkovenäläiset pianistit voivat hakea ja osallistua kilpailuun. Lisäksi kilpailutoimikunta on päättänyt vapauttaa ukrainalaiset kilpailijakandidaatit kilpailun 80 euron ilmoittautumismaksusta.  

Kilpailutoimikunnan puheenjohtajana toimii Erkki Liikanen. Muut kilpailutoimikunnan jäsenet ovat Marit af Björkesten, Tuija Hakkila-Helasvuo, Miisa Järvi, Olli-Pekka Martikainen, Miikka Maunula, Niklas Pokki, Nasima Razmyar ja pääsihteeri Terhi Luukkonen. 
 
Viides kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu järjestetään 14.–27.10.2022 Helsingissä. Pianistien ilmoittautuminen alkaa 1.4.2022. Kilpailua isännöi Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. 
 
Lisätiedot: Terhi Luukkonen, kilpailun pääsihteeri, terhi.luukkonen@uniarts.fi 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Muita uutisia

lipunmyynti alkoi

Tule kannustamaan suosikkisi voittoon ja nauttimaan kilpailun huumaavasta tunnelmasta.  Varaa lippusi ensimmäisten joukossa ja varmista itsellesi paras mahdollinen musiikkielämys.

LUE LISÄÄ »

Hyvää syntymäpäivää Maj Lind!

Maj Lind on nainen monen suomalaispianistin takana. Harva meistä on häntä tavannut, vielä harvempi tuntenut. Tänään 1. maaliskuuta on kulunut 146 vuotta Maj Lindin syntymästä. Lokakuussa, Maj Lind -pianokilpailun aikana, tulee vastaavasti kuluneeksi 80 vuotta hänen kuolemastaan.

LUE LISÄÄ »
Vieritä ylös