Maj lind -pianokilpailun kuusi finalistia on valittu


Viidennen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun finalistien nimet

Michelle Candotti
Kevin Chow
Bogdan Dugalić
Théotime Gillot
David Munk-Nielsen
Piotr Pawlak

Kilpailun finaali on kaksiosainen, johon kuuluvat sunnuntaina 23.10. Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa käytävä kamarimusiikkifinaali ja 26.–27.10. Musiikkitalossa käytävät orkesterifinaalit. Kamarimusiikkifinaalissa ohjelmassa on pianokvartetto, jonka finalistit soittavat Meta4:n ja Kamus-jousikvarteton jäsenten kanssa. Orkesterifinaaleissa pianistit nousevat lavalle yhdessä Yleisradion sinfoniaorkesterin kanssa. Orkesteria johtaa Anna-Maria Helsing.

Kilpailun voittajat julistetaan toisen orkesterifinaali-illan päätteeksi. Voittaja saa palkinnoksi 30 000 euroa, toiseksi tullut 25 000 euroa ja kolmanneksi sijoittunut 20 000 euroa. Muut kolme finalistia saavat kukin 8 000 euron tunnustuspalkinnon. Kamarimusiikin erikoispalkinto on 8 000 euroa ja Suomen Säveltäjät ry:n erikoispalkinto parhaasta välierän tilausteoksen [Outi Tarkiaisen Tenderness] tulkinnasta on 1 500 euroa. Lisäksi finalisteille tarjotaan esiintymismahdollisuuksia suomalaisten orkestereiden ja festivaalijärjestäjien toimesta.

Esiintymisjärjestys

Kamarimusiikkifinaalien esiintymisjärjestys.

Kuvat

Minna Hatisen kuvat kaikista kilpailijoista löytyy tämän linkin alta. Kuvaajan nimi mainittava.

Kilpailu ylen kanavilla

Kilpailua voi seurata Yle Areenasta, Yle Radio 1 -kanavalta ja orkesterifinaaleja lisäksi Yle Teemalta. Tarkemmat tiedot täältä.

Liput

Liput kilpailuun myynnissä Ticketmasterissa.

Muita uutisia
Scroll to Top