kamarimusiikkikvartettien esittely

Kamarimusiikkifinaalissa 23.10. klo 16–19.30 finalistit soittavat kvarteton yhdessä kamarimusiikkikokoonpanojen, Kamus ja Meta4, kanssa. Kunkin finalistin esityksen kesto on noin puolituntia. Kamarimusiikkifinaali soitetaan Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa Pohjoinen Rautatiekatu 9, Helsinki.

Kilpailijoiden esiintymisjärjestys, säestävä kamarimusiikkikokoonpano ja ohjelmisto.

Kamus

Vuonna 2002 perustettu Kamus kävi laajat opintonsa kvartettina Sibelius-Akatemiassa, Euroopan kamarimusiikkiakatemiassa (ECMA) ja Britten-Pears -ohjelmassa Englannin Aldeburghissa, joissa heidän ajatteluunsa vaikuttivat erityisesti Hatto Beyerle, Johannes Meissel ja Hugh Maguire. Viimeisimpiä urakoita Suomessa ovat olleet kolme Beethoven-sykliä sekä Meidän festivaali, jonka taiteellisena johtajina kamuslaiset ovat olleet vuodesta 2019. Viime vuosien ulkomaan matkat ovat sisältäneet kiertueita ja konserttimatkoja muun muassa Meksikoon, Belgiaan, Englantiin, Ruotsiin, ja Hollantiin. Kamus on tehnyt neljä kiitettyä albumia, joista viimeisin on nimeltään Itämerelle. Kamus nauttii sekä klassikkojen että uuden musiikin soittamisesta ja pyrkii pitämään ohjelmistonsa laaja-alaisena.

Kamuksesta esiintyvät kamarimusiikkifinalissa Terhi Paldanius, Jussi Tuhkanen ja Petja Kainulainen.
Kamus

Kamus. Kuva Maarit Kytöharju.

Meta4

Meta4 on perustettu vuonna 2001. Sen kansainvälinen ura käynnistyi Moskovassa vuonna 2004 järjestetyn Dmitri Šostakovitš -kilpailun voitolla. Kvartetti on viime aikoina vieraillut muun muassa Wiener Konzerthausissa, Lontoon Wigmore Hallissa ja King’s Placessa, Madridin Auditorio Nacionalissa, Pariisissa Cité de la Musiquessa, Tukholman Konserthusissa sekä Lincoln Centerissä, New Yorkissa. Meta4 on aktiivinen ja palkittu levyttäjä: tuorein levytys Oceano julkaistiin 2021. Kvartetin jäsenillä on käytössään muun muassa Suomen Kulttuurirahaston omistama Stradivarius-viulu, Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön Carlo Bergonzi -viulu sekä Lorenzo Storionin vuonna 1780 Cremonassa rakentama sello.

Meta4:sta esiintyvät kamarimusiikkifinaalissa Antti Tikkanen, Atte Kilpeläinen, Tomas Djupsjöbacka ja Minna Pensola (vaihdellen Antti Tikkasen kanssa).
Meta4

Meta4. Kuva Tero Ahonen

Liput ja livelähetys

Liput Ticketmasterin lippukaupasta tai tuntia ennen ovelta.
Kilpailua voi seurata myös Yle Areenasta ja Radiosta.

Muita uutisia
Scroll to Top