Välierissä kuullaan Outi Tarkiaisen tilausteos

Outi Tarkiainen on Rovaniemeltä kotoisin oleva säveltäjä, jonka teokset herättävät ansaittua ihastusta ympäri maailman. Hänen teoksiaan on tilannut ja esittänyt niin BBC Philharmonic kuin Radion sinfoniaorkesteri. Tarkiainen on säveltänyt muun muassa näyttämöteoksia, orkesteri- ja kamarimusiikkia sekä musiikkia solisteille ja jazzorkestereille. Vuonna 2019 hänen teoksensa Yön auringon variaatiot sai kantaesityksensä BBC:n Proms-festivaalilla ja ooppera A Room of One’s Own tämän vuoden toukokuussa Saksassa. Tarkiaisen kansainväliselle Maj Lind -pianokilpailulle säveltämä tilausteos Tenderness on säveltäjän mukaan soiva tutkielma hellyydestä.

”Vaikka se on huomaamatonta, aineetonta ja hetkiin katoavaa, hellyyden voima kannattelee koko ihmiskuntaa. Me kaikki tarvitsemme hellyyttä. Teoksessa vuorottelevat erilaiset helkkyvät ja hatarat tekstuurit, jotka rakentuvat hiljalleen sointipilviksi taittuen lopulta maanläheiseen hymniin. Teos syntyi pitkälti pientä. poikavauvaani sylissäni pidellen”, Tarkiainen kertoo.

Tarkiainen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2010, jonka jälkeen hän täydensi opintojaan muun muassa Lontoon Guildhall School of Musicissa ja University of Miamissa.

Kuva Sigel Eschkol
Muita uutisia
Scroll to Top