Kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun tulokset

Neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun (17.–31.8.2017) tulokset ovat:

Ensimmäinen palkinto (30 000 e): Mackenzie Melemed (Yhdysvallat)
Toinen palkinto (25 000 e): Jun Bouterey-Ishido (Uusi-Seelanti)
Kolmas palkinto (20 000 e): Jiyoung Kim (Etelä-Korea)

Muut kolme finalistia saivat kukin 8 000 euron tunnustuspalkinnon: Hannu Alasaarela (Suomi), So Hyang In (Etelä-Korea) ja Hyo-Eun Park (Etelä-Korea).

Erikoispalkinnot:
Kamarimusiikin erikoispalkinto (8 000 e): Mackenzie Melemed (Yhdysvallat)
Paras tilausteoksen esitys (1 500 e): Hannu Alasaarela (Suomi)
Steinway Piano Gallery Helsingin ja Suomen Chopin-yhdistyksen erikoispalkinto (1 000 e), jaettu palkinto: Peter Klimo (Yhdysvallat) (500 e) ja Viviana Pia Lasaracina (Italia) (500 e).

Yle-palkintona parhaiten menestynyt suomalainen kilpailija saa kutsun tulla tekemään kantanauhaäänityksen Yleisradiolle: Hannu Alasaarela (Suomi)

Lisäksi kilpailun voittaja saa sooloresitaalin PianoEspoo-festivaalilla 9.11.2017.

Kilpailun tuomaristo teki päätöksensä myöhään torstai-iltana 31.8. viimeisen orkesterifinaalin jälkeen. Neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun tuomariston puheenjohtajana on Dmitri Baškirov. Muut jäsenet ovat Janina Fialkowska, Ralf Gothóni, Ewa Kupiec, Alberto Nosè, Roland Pöntinen, Dang Thai Son ja Dina Yoffe.

Kilpailun tilausteos on Kaija Saariahon Arabesques et Adages. Se kuului vapaavalintaiseen ohjelmaan välierässä.

Kilpailun aloitti 37 pianistia, jotka soittivat kymmenessä alkuerässä. Välieriin pääsi 14 ja finaaliin jatkoi 6 pianistia. Kilpailujärjestys arvottiin kilpailun ensimmäisenä päivänä, ja kilpailujärjestys eteni tämän mukaan aakkosjärjestyksessä ja säilyi samana finaalissa.

Kilpailuun saapui määräaikaan 24.4. mennessä ennätykselliset 195 hakemusta. Esikarsintatuomaristo valitsi alkukilpailuun hyväksytyt pianistit videotallenteiden perusteella. Kilpailu oli avoin kaikille pianisteille, jotka ovat syntyneet vuonna 1987 tai sen jälkeen. Haku oli auki maailmanlaajuisesti.

Kilpailun järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja sen rahoittaa Sibelius-Akatemian tukisäätiö Maj Lindin rahastosta.

Seuraava kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu järjestetään vuonna 2022.

Muita uutisia
Scroll to Top