Erik T. Tawaststjerna kutsuttu Van Cliburn -pianokilpailun tuomaristoon

Kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun kilpailutoimikunnan puheenjohtaja, professori Erik T. Tawaststjerna on kutsuttu Van Cliburn -pianokilpailun tuomaristoon Yhdysvaltoihin. Kilpailu kuuluu arvostetuimpiin kansainvälisiin pianokilpailuihin. Tuomariston puheenjohtaja on kapellimestari Leonard Slatkin. 

Tuomariston muut jäsenet ovat Arnaldo Cohen (Brasilia), Jean-Philippe Collard (Ranska), Christopher Elton (Iso-Britannia), Marc-André Hamelin (Kanada), Joseph Kalichstein (Israel/Yhdysvallat), Mari Kodama (Japani), Anne-Marie McDermott (Yhdysvallat) ja Alexander Toradze (Yhdysvallat/Georgia). Kilpailun ensimmäisen palkinnon rahapalkinto on 50 000 dollaria. Van Cliburn -pianokilpailu järjestetään viidettätoista kertaa 25.5.–10.6.2017 Fort Worthissa Texasissa.

Erik T. Tawaststjerna on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian pianonsoiton professori. Opetusministeriö nimesi hänen johtamansa pianon koulutuslinjan taiteellisen toiminnan huippuyksiköksi 2001–2003. Tawaststjerna on ollut monen kansainvälisen kilpailujuryn jäsenenä. Useat hänen oppilaistaan ovat saavuttaneet kärkisijoja kansainvälisissä pianokilpailuissa, ja kaksi heistä toimii professoreina yliopistoissa: Henri Sigfridsson Saksan Essenissä ja Julia Mustonen-Dahlkvist Ruotsin Arvikassa. Mestarikursseja Tawaststjerna on pitänyt mm. New Yorkissa, Lontoossa, Berliinissä, Wienissä ja Tokiossa. Professoriliitto nimitti Tawaststjernan Vuoden professoriksi 2006.

22.3.2017

Muita uutisia
Scroll to Top