Akkreditoituminen medialle

Neljäs kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu järjestetään Musiikkitalossa Helsingissä 17.–30.8.2017. Kilpailuun osallistuu 38 pianistia, joista 6 on suomalaisia. Kilpailijat edustavat 15 kansallisuutta.

Kilpailujärjestys arvotaan torstaina 17.8. klo 12.00 Camerata-salissa. Arvonnassa määräytyy kilpailun alkuerät aloittava pianisti. Kilpailujärjestys etenee tämän mukaan aakkosjärjestyksessä, ja järjestys säilyy samana välierissä ja finaaleissa. Arvontatilaisuus on kilpailun ainoa tilaisuus, jossa kaikki kilpailijat ovat läsnä samaan aikaan. Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

Kilpailussa on kolme erää, jotka kaikki ovat julkisia tilaisuuksia:

alkuerät 18.–22.8. klo 10 ja 17 Camerata-salissa
välierät 24.–25.8. klo 10 ja 17 Camerata-salissa
finaalit Konserttisalissa:
– kamarimusiikkifinaali 27.8. klo 16 ja 19
– orkesterifinaalit 30.–31.8. klo 19

Aikataulut löydät tästä.

Kaikkien kilpailijoiden esittelyt ja kilpailuohjelmat ovat luettavissa kilpailun verkkosivuilta tästä.

Kilpailun alkuerissä soittaa 38 pianistia, joista välieriin valitaan enintään 14. Finaaliin hyväksytään 6 pianistia. Kilpailun säännöt löydät tästä.

Kilpailun tilausteoksen on säveltänyt Kaija Saariaho. Arabesques et Adages kuuluu välierän kilpailuohjelmaan valinnaisena teoksena. Kilpailija voi myös esittää oman sävellyksensä tai improvisaation annetuista teemoista. Teemat laatii Jukka Nykänen. 

Kamarimusiikkifinaalissa ohjelmassa on pianokvintetto, jossa mukana ovat Tempera-kvartetti ja Uusi Helsinki -kvartetti. Orkesterifinaalissa soittaa Helsingin kaupunginorkesteri johtajanaan Anna-Maria Helsing.

Tuomariston puheenjohtaja on Dmitri Baškirov. Muut jäsenet ovat Janina Fialkowska, Ralf Gothóni, Ewa Kupiec, Alberto Nosè, Roland Pöntinen, Dang Thai Son ja Dina Yoffe.

Palkinnot jaetaan torstaina 31.8. finaalin päätyttyä noin klo 22. Ensimmäisen palkinnon suuruus on 30 000 euroa.

KUVAAMINEN KILPAILUSSA

Kilpailun valokuvaaja on Heikki Tuuli. Valokuvia on saatavilla kilpailun kotisivun kautta.  Tuuli kuvaa kilpailijat alkuerissä ja finaaleissa sekä palkinnonjaon yhteydessä.

Videomateriaalin tekemisestä on sovittava aina erikseen. YLE striimaa koko kilpailun ja televisioi orkesterifinaalit.

Pyydämme huomiomaan, että kaikki muu kuvaaminen kilpailutilanteessa on kielletty. Kuvaukset voidaan järjestää tarpeen mukaan harjoituksiin.

KILPAILUTOIMISTO

Kilpailutoimisto sijaitsee Musiikkitalon ensimmäisessä kerroksessa Black Boxin lämpiössä, Camerata-salin välittömässä läheisyydessä. Toimisto on avoinna kilpailun ajan joka päivä klo 9 alkaen.

Kilpailun tiedottaja on Katri Maasalo (puh. 050 577 2558, katri.maasalo@uniarts.fi).

LEHDISTÖLIPUT

Varmistaaksemme median edustajille riittävän määrän lehdistölippuja pyydämme akkreditoitumista etukäteen.

Akkreditointi on tarkoitettu kilpailuun ainoastaan työtehtäviin tuleville median edustajille. Lähetä tiedot akkreditoitumisesta viimeistään maanantaina 14.8.2017 osoitteeseen katri.maasalo@uniarts.fi.

Nimi:
Titteli:
Media:
Sähköposti:
Puhelin:

Lippuvaraukset:
Haastattelutoiveet:

LISÄTIETOJA

Kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu
majlindcompetition.fi

Terhi Luukkonen, pääsihteeri
puh. +358 40 710 4368
terhi.luukkonen@uniarts.fi

Katri Maasalo, tiedottaja
puh. +358 50 577 2558
katri.maasalo@uniarts.fi

facebook.com/majlindcompetition
twitter.com/majlindpiano
instagram.com/majlindcompetition
#majlind2017

Maj Lind -blogi (http://www.uniarts.fi/blogi/maj-lind)

Neljäs kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu järjestetään Helsingissä 17.–31.8.2017. Vuonna 1945 perustettu kansallinen kilpailu laajennettiin kansainväliseksi vuonna 2002. Kilpailu järjestetään nykyään viiden vuoden välein. Kilpailu on syntynyt innokkaan musiikinharrastajan Maj Lindin o.s. Kopjeffin (1876–1942) testamenttivaroilla perustetun rahaston turvin. Kilpailun järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja sen rahoittaa Sibelius-Akatemian tukisäätiö Maj Lindin rahastosta. 

Muita uutisia
Scroll to Top