Uutiset

 • Kilpailijoiden käytettävissä upouusi Bösendorfer

  Musiikkitalon Camerata-saliin tuotiin keskiviikkona 16.8. Bösendorfer 280 Vienna Concert. Uusi Bösendorfer esiteltiin maailmalle vain kaksi vuotta sitten, ja sitä kehiteltiin kuuden vuoden ajan. Harva sitä on ehtinyt vielä edes kokeilla. Lue lisää »
 • Kilpailun aloittaa Tarmo Peltokoski

  Neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun (17.–31.8.2017) aloittaa Tarmo Peltokoski. Hän soittaa alkuerän ensimmäisenä kilpailijana perjantaina 18.8. klo 10. Samassa alkuerässä soittavat myös Kausikan Rajeshkumar (Iso-Britannia) ja Victoria Audrey Sarasvathi (Indonesia). Kilpailijoita on kaikkiaan 37. Alkueriä on kymmenen, ja niistä välieriin valitaan 14 pianistia. Välieriin hyväksytyt kilpailijat julkistetaan tiistai-iltana 22.8. Kilpailu järjestetään Helsingissä Musiikkitalossa.Lue lisää »
 • Kilpailun suojelija: Kaikkien aistien pianokilpailu

  Maj Lind -pianokilpailu pitää yllä Suomen kulttuurin parhaita perinteitä. Emme saa tyytyä vähään emmekä keskinkertaiseen: ratkaisevaa olkoon laadun intohimo. Parhaiden siipien on saatava kantaa ja niitä on tuettava. Niin tapahtuu Maj Lind -pianokilpailun toteutuksessa.Lue lisää »
 • Kilpailutoimikunnan puheenjohtajan tervehdys 18.8.

  Kilpailutoimikunnan nimissä minulla on ilo toivottaa tervetulleiksi kilpailijat, juryn jäsenet ja yleisö sekä paikan päällä että sähköisten viestimien äärellä.Lue lisää »
 • BLOGI: Kansainväliseksi kilpailuksi 27 kansallisen kilpailun jälkeen

  Maj Lind -pianokilpailu laajeni 2000-luvulle siirryttäessä kansainväliseksi, ja sitä alettiin järjestää viiden vuoden välein. Kilpailu oli järjestetty 27 kertaa kansallisena vuodesta 1945 alkaen. Lue lisää »
 • BLOGI: PS. Voitin Maj Lindin!!!

  Kymmenennen Maj Lind -pianokilpailun jälkeen tultiin 1960-luvulle. Vuonna 1966 kilpailuun osallistui ennätykselliset 15 pianistia. Sinfoniaorkesterin solistina kilpailijat ovat päässeet soittamaan vuodesta 1968 alkaen.Lue lisää »
 • Pianon mestarikurssi 28.8. on yleisölle avoin tilaisuus

  Tuomariston jäsenet pitävät kilpailun yhteydessä mestarikurssin Sibelius-Akatemian opiskelijoille maanantaina 28.8. klo 10–19. Mestarikurssi järjestetään Musiikkitalon Camerata-salissa. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan opetusta.Lue lisää »
 • BLOGI: 1980-luvulla pianokilpailu järjesti sävellyskilpailuja

  Maj Lind -pianokilpailussa alettiin 1980-luvulla kuulla kilpailua varten sävellettyjä teoksia. Ohjelmistoon saatiin sekä pianokonserttoja että viiden minuutin kestoisia pikkukappaleita. Finaaleissa otettiin suuri harppaus, kun oppilasorkestereiden sijaan lavalle asettui Radion sinfoniaorkesteri.Lue lisää »
 • BLOGI: 1970-luvulla ohjelmistoon tuli uusi suomalainen musiikki

  Vuoden 1970 kilpailussa pakollisissa teoksissa toisessa erässä oli valittavana ”suomalainen säveluutuus”, joka oli Joonas Kokkosen Viisi bagatellia. Kokkonen oli itse osallistunut kilpailuun pianistina 1940-luvulla.Lue lisää »
 • BLOGI: 1990-luvulla pienin askelin kansainväliseksi kilpailuksi

  Maj Lind -pianokilpailun ensimmäinen askel kohti kansainvälisyyttä otettiin vuonna 1992, kun kilpailuun saivat ensimmäistä kertaa osallistua myös Suomessa opiskelevat ulkomaalaiset. Uusi sääntömuutos sai Sibelius-Akatemian opiskelijat Valeria Resjanin ja Gergely Bogányin riemuitsemaan yhdessä, sillä nyt heidätkin päästettiin kilpailemaan. Lue lisää »
 • BLOGI: Vuonna 1950 palkittu pianisti on nyt 91-vuotias

  Viidennessä Sibelius-Akatemian Maj Lind -pianokilpailussa (27.–28.10.1950) ei jaettu ensimmäistä palkintoa. Toisen palkinnon sai Sirkka Harjunmaa. Summa oli 40 000 markkaa (nykyrahassa noin 1500 euroa).Lue lisää »
 • BLOGI: Rintamalta Maj Lind -pianokilpailun voittajaksi

  Toinen Maj Lind -pianokilpailu järjestettiin 25.–26.10.1946, tasan vuosi ensimmäisen kilpailun jälkeen.Lue lisää »
 • Kuusi suomalaista hyväksytty kilpailuun

  Neljänteen kansainväliseeen Maj Lind -pianokilpailuun (17.–31.8.2017) on hyväksytty kuusi suomalaista pianistia. Lue lisää »
 • BLOGI: Kilpailu alkoi pommitetussa Helsingissä 1945

  Maj Lind -pianokilpailun kaikkien aikojen ensimmäinen kilpailija asteli lavalle perjantaina 26.10.1945 klo 11.00 Helsingin konservatorion (myöh. Sibelius-Akatemia) konserttisalissa. Osoite oli Pohjoinen Rautatiekatu 9. Lue lisää »
 • Kilpailuun ilmoittautuneita ennätykselliset 195

  Neljäs kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu (17.–31.8.2017) on saanut määräaikaan mennessä ennätykselliset 195 hakemusta. Kilpailuun ilmoittautuneet edustavat 39 kansallisuutta. Suomalaisia on hakenut kilpailuun 18. Eniten hakijoita on Venäjältä (32 hakemusta), Etelä-Koreasta (28), Japanista (15), Kiinasta (17) ja Yhdysvalloista (15). Tieto kilpailuun hyväksytyistä julkaistaan 26.5. mennessä kilpailun kotisivuilla.Lue lisää »
 • BLOGI: Kuka oli Maj Lind?

  Maj Lind eli monen kielen ja kulttuurin keskellä. Elokuussa 2017 hänen nimeään kantava pianokilpailu luo Musiikkitaloon sellaisen kielten kirjavuuden, joka olisi ollut varmastikin mieluista myös hänelle itselleen.Lue lisää »
 • Erik T. Tawaststjerna kutsuttu Van Cliburn -pianokilpailun tuomaristoon

  Kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun kilpailutoimikunnan puheenjohtaja, professori Erik T. Tawaststjerna on kutsuttu Van Cliburn -pianokilpailun tuomaristoon Yhdysvaltoihin.Lue lisää »
 • BLOGI: Hyvää syntymäpäivää, Maj Lind!

  Maj Lind on nainen monen suomalaispianistin takana. Harva meistä on häntä tavannut, vielä harvempi tuntenut. Tänään 1. maaliskuuta on kulunut 141 vuotta Maj Lindin syntymästä.Lue lisää »
 • Lipunmyynti alkaa 17.2.

  Neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun (17.–31.8.2017) lipunmyynti alkaa perjantaina 17.2. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin kautta. Kilpailu järjestetään Musiikkitalossa Helsingissä. Lue lisää »
 • Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa 16.1.

  Neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun (17.–31.8.2017) ilmoittautumisaika alkaa maanantaina 16.1. Kilpailu on avoin kansalaisuudesta riippumatta kaikille pianisteille, jotka ovat syntyneet vuonna 1987 tai sen jälkeen.Lue lisää »